Recensies
Het afgelopen half jaar heb ik individuele lessen gevolgd bij Loes. Ik ben al een aantal jaren met de taal bezig vanwege mijn voorliefde voor Spaanstalige landen, maar in de zomer van 2023 had ik daadwerkelijk besloten om begin 2024 naar Spanje te verhuizen voor een tijdje. De lessen waren altijd heel fijn met Loes. iedere les bereidde Loes heel gedegen voor en tijdens de les namen we dit door, altijd met goede uitleg en leuke voorbeelden. De uitwerking van iedere les was daarna ook direct beschikbaar via een link, inclusief handige oefenopgaven. Ook was Loes altijd heel flexibel en konden we de lessen invullen op basis van mijn voorkeuren. Een leuke bijkomstigheid waren de lekkere, zelfgemaakte zoete hapjes die Loes vaak serveerde tijdens de les. Dankzij Loes heb ik mijn Spaanse vaardigheden weer een stapje verder gebracht en ben ik klaar voor Spanje. Dankjewel, Loes!
Jannah G.

De taallessen van Loes zijn erg levendig en vol interessante achtergrondinformatie uit de Spaanse cultuur. Dit maakt het bijwonen van de lessen heel waardevol. Uiteraard mogen hierbij ook de complimenten voor de lekkernijen niet ontbreken. De lessen zijn heel energiek en het tempo ligt hoog. Thuis studeren tussen de lesmomenten is echt belangrijk om bij te blijven. De uitleg van de grammatica en uitspraak is duidelijk en snel te begrijpen. Je merkt dat Loes veel ervaring heeft. De uitleg is tijdens de lessen altijd relevant bij het onderwerp. Daardoor is het makkelijk te onthouden. Na afloop van de les maakt Loes een samenvatting van de les met vele links en verdiepend lesmateriaal die werkelijk een schat aan informatie opleveren. Je kunt uren verder studeren met de informatie uit de blogs. Alhoewel ik het best pittig vond om fulltime te werken en daarnaast een taal te studeren, kreeg ik er ook veel energie van en ging altijd met een positief gevoel naar huis na afloop van de les. Ik kan Loes van harte aanbevelen als lerares Spaans en ga met veel plezier terug na de zomer.
Caroline J.

 

 

 

 

 

 Un gran GRACIAS de un estudiante contento.

 Muchísimas gracias Math. L., espero que nos veamos pronto y te deseo toda la  felicidad.

 

 

 

 

Ik heb al meerdere cursussen bij Loes gevolgd en iedere les is weer een feestje. Bij binnenkomst staat er altijd iets te eten en te drinken voor je klaar. De converstaie verloopt grotendeels in het Spaans en gaat over de alledaagse dingen die je meemaakt. Hierdoor leer je vrij spreken en Loes kan meteen je kennis toetsen.

Loes legt de stof heel vakkundig uit en geeft waar nodig ook achtergrondinformatie over het hoe en waarom. Verder stuurt Loes jou een persoonlijk blog met alle behandelde stof. In dit blog vind je ook veel weblinks naar sites waar je kunt oefenen, testen kunt maken, Spaanse films kunt kijken, informatie kunt vinden over tradities en gewoontes in Spanje, etc. Dit alles op jouw niveau. Ik kan de lessen van Loes iedereen aanraden.

Nino L.

 

De lessen van Loes zijn zeer duidelijk en leerzaam. Loes is heel geduldig en neemt alle tijd voor je. Je hoeft geen aantekeningen te maken, want Loes maakt een persoonlijk blog voor je dat je online kunt nalezen. De lessen bij Loes zijn een echte aanrader.

Andrea K.

 

Vanwege mijn Spaanse partner heb ik Spaanse les gehad van Loes. Ik ben hierover meer dan tevreden. Loes is een toplerares! In 1,5 jaar tijd ben ik van geen enkel woord Spaans verbeterd naar kunnen lezen van teksten en gesprekken voeren in het Spaans. Ze past verschillende technieken toe, elke les besteed zij aandacht aan lezen, hardop voorlezen om de uitspraak te oefenen, gespreksvoering en daardoor leren improviseren door bijv. te praten over wat je plannen voor het weekend zijn, grammatica en uitbreiden van de woordenschat. Daarnaast geeft ze tips voor Spaanse teksten, series, liedjes, etc. Dit maakt het leren leuk en zorgt ervoor dat alle aspecten aan bod komen.

De heerlijke koekjes die ze bakt, mogen niet ontbreken in deze recensie!

Ik kan Spaanse les bij Loes absoluut aanbevelen, kan me geen betere lerares indenken.

Heleen B.

 

Spaans leren bij Taalstudio Campo betekent dat je les krijgt van Loes.

Elke week, onder het genot van iets lekkers (vaak zelfgemaakt: galletas caseras), leert Loes ons nieuwe dingen. Er is altijd ruimte voor vragen. Ze maakt de lessen heel persoonlijk, aangepast op onze vraag en ons tempo en altijd afsluitend met een Spaans liedje (op ons niveau). Ze oefent ook vaak met ons op spreken, en dus op uitspraak, fijn voor in de praktijk! Elke week zet ze alle nieuwe info van die les op een persoonlijk blog voor ons. Daarin kunnen we alles precies opzoeken als we iets vergeten zijn, erg gemakkelijk en prettig werken!

Emma de E.

 

Na een cursus Spaans in Sevilla, jaren geleden, heb ik besloten om mijn Spaans weer op te pakken, als voorbereiding op een vakantie naar Midden Amerika. De individuele lessen van Loes waren daar perfect voor. De lessen waren aangepast aan mijn niveau en ook aangepast aan mijn situatie. Door deze individuele aanpak ligt de motivatie hoger om verder te leren.

Loes wist over veel onderwerpen leuke feitjes te vertellen, kleine details over hoe er in Spaanstalige landen over bepaalde dingen gedacht werd, of waar bepaalde woorden vandaan kwamen. Door deze inzichten is de taal voor mij meer gaan leven en werd het makkelijker om verbanden te leggen tussen bepaalde woorden en zinnen. Mede dankzij deze lessen heb ik tijdens mijn vakantie leuke gesprekjes kunnen voeren. Hierdoor kwamen we meer over de toeristische attracties te weten, maar ook over de lokale bevolking en hun gebruiken. Kortom, het heeft onze mooie vakantie zeker nog een stuk mooier gemaakt!

De lessen van Loes zijn altijd erg gezellig en er staat altijd een Spaanse lekkernij klaar om de lessen nog iets aangenamer te maken.

René B.

 

De lessen bij Loes waren altijd leuk, spelenderwijs en duidelijk. Hierdoor leerde ik heel snel en met veel plezier. ¡Una manera fantástica de aprender español!

Marloes G.

 

Treinta clases de español....

Trabjamos mucho

Hablamos mucho

Reímos mucho

Comimos cosas ricas

Bebimos tés especiales

Jugamos juegos bonitos

Leímos textos y libros interesantes

Vimos películas y vídeos instructivos.

 

Había mucho ambiente

Ha sido una aventura apasionada

Hemos aprendido mucho.

 

Cuando venimos a Taalstudio Campo,

no habíamos hablado nunca español.

Pero ahora vamos a hablar bastante fácilmente, más o menos, 

con la gente de España y con nuestra nieta y nuera.

 

Loes, eres una profesora inspiradora y estimulante.

Esperamos que vendrán muchos más estudiantes a tus clases.

Y quizás, ¡nosotros también otra vez!

Mipa L. K.

 

Als voorbereiding op een reis door Zuid-Amerika heb ik bij Loes de cursus Spaans voor Beginners gevolgd. Leuke, gevarieerde lessen in kleine groep met een fantastische gastvrouw en lerares. Dankzij haar heb ik me op reis prima verstaanbaar kunnen maken en leuke contacten gehad. Smaakt naar meer!

JJ P.

 

Was weer héél fijn om met de sopraan Janine Kitzen samen te werken. Janine zong echte zarzuelas (Spaanse opera/operette) op het WMC te Kerkrade. Dit onder begeleiding van het 150-koppig orkest "La Armónica Buñol" met dirigent David Fiuza uit Valencia. Voorafgaand werd het standbeeld ‘Viva la vida’ van de Valenciaanse kunstenaar Juan Ripollés onthuld.

 

 

Hartelijk dank voor alle lessen, ik vond het heel erg leuk en leerzaam!

Nienke S.

 

Nadat ik mijn Spaans 1 niet had gehaald, ben ik begonnen met Spaans bijles bij Taalstudio Campo. Elke week had ik een uur bijles waarin we de grammatica bespraken en ik nieuwe woorden leerde. Ook kreeg ik m'n eigen blog waarin duidelijk de stof werd uitgelegd en veel sites stonden om te oefenen. Uiteindelijk kan ik zeggen dat ik mijn Spaans 1 met een 9 heb afgesloten en Spaans 2 met een 7 in 1x heb behaald. Op naar een voldoende voor Spaans 3!

Daphne de J.

 

Sinds 1 jaar heb ik privéles bij mevrouw van der Esch. Ze maakt per student een programma afgestemd op persoonlijke wensen. Zeer goed is de blog die ze maakt voor iedere student: ze herhaalt nieuwe woorden en uitleg. Ze geeft ook extra informatie waarbij de vorige les wordt aangevuld. Ze geeft op een zeer professionele en prettige manier les.

Monique S.

 

Ik heb Spaans module 2 gehaald! Mijn docent zei dat mijn uitspraak heel goed was en dat hij trots was dat ik mijn Spaans zo verbeterd had. Heel erg bedankt voor alle hulp. En ook voor al het lekkers dat iedere les weer klaar stond. Indien ik of anderen bijles nodig hebben, bent u de eerste waar ik aan zal denken! Heel erg bedankt voor alles!

Jasmijn R.

 

Ik wil je nog bedanken voor de ontzettend leuke en leerzame cursus!

M. Oosterhoff

 

Tien weken met heel veel plezier Spaanse les gevolgd bij Loes om mijn basiskennis weer op te frissen. Het was erg fijn om met z'n tweeën les te hebben, omdat er zo veel aandacht was en alle tijd voor vragen. Verder werd de behandelde stof ook toegepast op het dagelijkse leven van mijn medecursist en mij, wat erg motiverend was. Tot slot waren de lessen elke week een klein feestje omdat er altijd wel wat lekkers op tafel stond om niet alleen de taal maar ook de cultuur van het land beter te leren kennen. Lessen die met liefde en passie voor het vak gegeven werden. Hopelijk nog eens een tweede cursus volgen! Super bedankt Loes!

Loes M.

 

Na enige jaren had ik besloten om mijn Spaans weer op te pakken. Ik kwam bij Loes terecht en zij heeft mij weer op het Spaanse pad gebracht! Iedere les moest ik weer aan de bak. Iedere maandag een interessante les die iedere keer te snel weer voorbij was. Bovendien samen met mijn studiegenoot elke week kunnen genieten van de lekkernijen die Loes op tafel zette. Bedankt en tot ziens!

Bert R.

 

Hola Loes, Anouk en ik hebben allebei Spaans 3 gehaald!!! Anouk met een 8 en ik met een 7. Nog héél erg bedankt voor uw bijlessen, want die hebben hier voor een heel groot deel aan bijgedragen.

Danique S.

 

Goed nieuws, ik heb Spaans 2 ook gehaald. Onwijs bedankt voor alle hulp.

Sander V.

 

 

 Bedankt voor de goede en fijne lessen Spaans. We hebben er veel aan gehad tijdens onze vakantie in        Costa Rica. ¡Pura vida!

 Natasja y Remco P.

 

 

 

Toen ik vorig jaar in april vernam dat ik op vakantie ging naar Mexico, ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar Spaanse lessen. Ik kwam via deze website direct in contact met Loes. Zeer professioneel maar toch plezierig, zo kan ik de lessen beschrijven. Er werd altijd voor heerlijke thee of koffie gezorgd met een typische Spaanse snack. Na 10 lessen kon ik al vlot kennismaken met mensen, groeten, persoonlijke informatie vragen en eten en drinken bestellen. Toen ik in Mexico aankwam was dit alleen maar een pluspunt. Een echte aanrader voor iedereen die in korte of langere tijd een aardig woordje Spaans wilt leren! Hartelijk bedankt voor de goede begeleiding!

Paulien S.

 

"Buenos días, una tostada con aceite y tomate y un Cola Cao por favor."

"Huh, wat bestel jij nou? En hoe weet je dat?" vroegen mijn collega's.

Nou, dat heb ik geleerd tijdens mijn Spaanse lessen bij Taalstudio Campo. Daar heb ik namelijk in dertien lessen niet alleen een basis gelegd betreffende de Spaanse taal. Loes voelde ook haarfijn aan wat ik in praktisch opzicht allemaal nodig had tijdens de uitwisselingsweek in Sevilla.

Aangezien ik geen koffie drink, was het erg handig om te weten dat Cola Cao heel gebruikelijk is bij het ontbijt: het is warme chocolademelk (Nesquick). En die tostada... heerlijk! Fijn om zo'n informatie al vooraf te hebben en dat niet te hoeven missen. 

Voor school gingen we op uitwisseling met een groepje leerlingen. We hebben ons vaak moeten redden in het Spaans, omdat het niveau Engels van veel Spanjaarden nogal laag is. Met dertien privélessen, helemaal aangepast aan mijn tempo, kennis en ontwikkeling, had ik een aardige basis. Ik kon gesprekken volgen (als de Spanjaarden niet té snel spraken) en teksten ontcijferen. Hoewel ik onzeker was over mijn spreekvaardigheid, kon ik toch een eenvoudig gesprekje voeren.

De lessen waren prima voorbereid, maar konden een andere wending krijgen wanneer dat gewenst was. Er stond altijd een lekkere thee klaar met een heerlijke versnapering, vaak afkomstig uit een Spaanstalig land. Na de les ontving ik vaak dezelfde dag al mijn bijgewerkte weblog met de informatie uit de les, interessante links en huiswerk. Fijn om te printen en mee te nemen.

Als ik mijn Spaans zou willen verbeteren of opfrissen, dan zal ik zeker weer teruggaan naar Taalstudio Campo!

Joyce T.

 

Ik wil u graag mededelen dat ik mijn mondeling Spaans 2 gehaald heb met een ruim voldoende. Heel erg bedankt voor uw hulp!

Jordy T.

 

Un mensaje de un estudiante del Hotel Management School Maastricht: Mijn mondeling heb ik gehaald! Heel erg bedankt voor uw hulp!

Joost G.

 

Na te horen te hebben gekregen dat ik een half jaar mag gaan studeren in Spanje, ben ik gaan zoeken naar een taalcursus aangezien ik geen woord Spaans sprak.

Dankzij de lessen van Loes heb ik in ieder geval een basis om aan mijn avontuur in Spanje te beginnen. De lessen waren altijd leerzaam, maar ook erg leuk. Erg fijn was dat Loes een blog bijhoudt met wat er die les is geleerd en handige links waardoor je thuis nog verder kunt leren. Ik ben er nog lang niet, maar dankzij de taalcursus bij Loes, is er in ieder geval een goed begin. Heel erg bedankt!

Vivian F.

 

 

 

 

 De sopraan Janine Kitzen mogen helpen met de uitspraak van Zarzuela liederen. Was een heel mooi  zomerconcert op Kasteelhoeve Vliek in Ulestraten. ¡Felicidades! ¡Tienes una voz encantadora!

 

 

 

 

Langs deze weg wil ik je nog even laten weten dat ik met ontzettend veel plezier heb deelgenomen aan mijn eerste cursus Spaans.

Ik zal zeker nog deelnemen aan vervolgcursussen, maar ik heb al een hoop opgestoken in de lessen die ik heb gevolgd.

Het kopje thee en de zelfgemaakte koekjes waren hierbij niet te versmaden.

De blogs die we na iedere les kregen, met de vele links naar handige sites, kunnen altijd worden gebruikt om de verworven kennis weer op te halen of nog iets bij te leren.

Groetjes van Monique B. en tot de volgende cursus.

 

Nadat ik mijn Spaans jarenlang niet gebruikt had, besloot ik de taal weer op te pakken omdat ik in Zuid-Amerika ga werken en reizen. Taalstudio Campo leek mij de ideale plek om bij te leren en daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Omdat de groep waarin ik les had klein was, was er veel tijd om vragen te stellen. Verder ligt de nadruk in de les op spreekvaardigheid, wat ik erg fijn vond omdat ik op die manier het snelste progressie boek. De lessen zijn verder afwisselend en informeel, in plaats van schools en afstandelijk en het is fijn dat Loes de besproken woorden en grammatica op een blog post, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen na de les.

Elisabeth t. C.

 

Ik heb enorm veel gehad aan de cursus Spaans van Taalstudio Campo. Ik heb de basis goed geleerd en ben nu redelijk voorbereid op het vak Spaans dat ik ga volgen op de Hoge Hotelschool. Een goed begin!

Romy B.

 

Las clases de Loes me gustan mucho: son divertidas y cada semana aprendemos mucho. No solo de las lecciones del libro, pero también todas las cosas que pasan durante la clase. La profesora es muy entusiasta y después de una hora y media de clase, estoy bastante cansada... ¡Es por eso que sé que hemos trabajado bien!

Entonces: ¡No tarde más para matricularse!

Rolande G.

 

Ik volg met veel plezier de cursus gevorderden B1+ bij Taalstudio Campo.

De lessen zijn duidelijk en informatief. Alles wat in de les wordt behandeld wordt duidelijk in een blog verwerkt zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Op dit blog vind je ook extra opdrachten en leuke links en apps. Iedere les wordt afgesloten met een Spaans liedje dat ook op het blog terug te vinden is inclusief de tekst. Loes (de lerares) is heel enthousiast en legt alles duidelijk uit. Zelfs grammatica wordt op deze manier leuk om te leren. De boeken die gebruikt worden zijn overzichtelijk en gevarieerd. Ze zijn zeker handig in gebruik. Tijdens de les is er altijd genoeg interactie tussen de leerlingen wat prettig is voor de mondelinge vaardigheid. Tevens zorgt Loes voor wat te drinken en iets lekkers, wat natuurlijk ook erg op prijs wordt gesteld.

Kortom een prettige manier om een mooie taal te leren. Je staat er versteld van wat je kunt leren in 10 lessen.

Gwendy G.

 

De lessen bij Loes zijn absoluut aan te raden. Het vraagt een behoorlijke investering om je te verdiepen in het Spaans, maar het gevarieerde cursusaanbod met vele interactieve elementen zoals gesprekken, rollenspellen (maar ook zeker de anekdotes en Spaanse lekkernijen), maken dat de lessen voorbij vliegen. Bovendien vind ik het heel prettig dat het Latijnsamerikaanse Spaans ook aan bod komt. Er is genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen, waarbij het enthousiasme van Loes motiveert om te studeren. Naast de studieboeken is het blog een goede aanvulling, zeker gezien de adviezen m.b.t. behulpzame internetpagina's.

Marijntje T.

 

Na jarenlang geen Spaanse les meer gevolgd te hebben, ben ik bij Loes weer mijn Spaans gaan oppakken. Het is fijn dat de groep niet groot is, waardoor je heel persoonlijk les krijgt.

Loes geeft enthousiast, motiverend les. De lessen zijn heel gevarieerd, niet alleen werkend vanuit het boek, maar ook d.m.v. 'rollenspel' weet ze je het Spaans goed bij te brengen. Na iedere les is het erg prettig om via haar blog de besproken les met aandachtspunten nog eens goed na te kijken.

Ik kijk er weer naar uit om in september haar lessen te gaan volgen!

Rosita J.

 

Graag wil ik nog even doorgeven, dat je ons op een duidelijke, plezierige en inspirerende manier hebt les gegeven.

Het was erg leuk om ook kennis te maken met allerlei Spaanse gebruiken en zelfs lekkernijen.

Wat ik wel jammer vond, is dat ik het huiswerk niet altijd volledig heb afgekregen, waardoor ik niet alles kon doen wat ik wilde.

Ik hoop dat het me gaat lukken om toch het een en ander te herhalen, waardoor ik alles beter kan onthouden.

Fijne vakantie gewenst, hopelijk tot later.

Sylvia U.


Eenmaal met prepensioen had ik tijd om iets totaal nieuws te gaan doen. Om een aantal redenen werd dat Spaans. Zonder enige voorkennis van de taal ben ik bij Loes van der Esch (Taalstudio Campo) gestart met een introductiecursus. Dat is me goed bevallen. De lesmethode is interactief, stimulerend en afwisselend. Spelenderwijs combineert Loes dit met uitleg over de op dat moment relevante grammatica. Wekelijks wordt de behandelde stof op een blog geplaatst, inclusief illustraties en een Spaans lied. Bovendien waren de lessen erg gezellig met 'praktische introductie' in Spaanse lekkernijen: lolly's, turrón, tapas en jamón en informatie over het dagelijkse leven van de españoles. Na tien lessen voel ik me inderdaad voldoende geïntroduceerd en zeer gestimuleerd om verder te gaan. Loes, muchas gracias, me ha gustado mucho.

Miem C.

 

 

De introductiecursus Spaans bij Loes van der Esch is erg interactief, leerzaam en gezellig! In hoog tempo maak je kennis met het Spaans. De manier van lesgeven is erg afwisselend, zo voerden we gesprekjes, speelden we o.a. een soort memory, werkten we uit het boek en luisterden we naar Spaanstalige liedjes.

Heel fijn is het dat Loes iedere week een blog maakt waarop je de hele les terug kunt kijken. Vooral na de 10 weken les is het nu handig om vanuit hier alles nog eens rustig te herhalen. Iedere maandagavond had ik weer zin om naar de Spaanse les te gaan! Ik ga zeker terug naar een vervolgcursus.

Rowan D.

 

De lessen bij Loes zijn leuk en in zeer vlot tempo, goede uitleg en ze heeft plezier in het samenzijn. Na 10 lessen is een pauze wel erg fijn om op adem te komen. De lessen zijn aan te raden en ik ga zeker door naar de volgende ronde in 2013!

Juliëtte C.

 

Me enamoré de la lengua española y la cultura de Latinoamérica hace tres años, cuando tenía un período de rotación por especialidades médicas en Bogotá, Colombia. Ahora, cada año trato de viajar a un país donde se habla español. Esta primavera, decidí refrescar mis conocimientos de español otra vez y iba a buscar clases de español en Maastricht. Encontré "Taalstudio Campo" e inmediatamente me gustó el ambiente del sitio web y el entusiasmo de Loes. Durante las clases, en nivel B2, no estaba decepcionada: aprendí mucho, Loes sabe explicar muy claro y entiende qué cosas le interesan a un estudiante individual (diferente para cada persona). También me gustó mucho que cada clase Loes tiene comidas o snacks típicos de España o Latinoamérica y eso añade un poquito extra a las clases. Quizás cuando tengas un nivel muy muy alto en español, un profesor con español como primera lengua es mejor, pero para mí, con un nivel bastante alto, no fue ningún problema. ¡Muchas gracias Loes por un tiempo muy educativo e interesante!

Heleen de L.
 Woensdag 4 juli 2012...., nog even doorwerken en dan kan Eltjo met zijn DELE certificaat naar huis. Mooi op tijd want de deadline van HSZ is a.s. vrijdag.Met enige voorkennis (2 jaar Spaanse lessen op de middelbare school), ben ik na een vakantie in
Guatemala begonnen aan de Spaanse lessen bij Taalstudio Campo met als doel een co-schap in Chili. Het niveau van de beginners A+ groep was pittig, maar zorgde ervoor dat elke les erg interessant bleef. Doordat de les telkens begon met een vragenrondje was er veel tijd voor uitleg en kwamen er diverse taalproblemen aan bod. Naast een goede inhoud was de sfeer erg goed en werd er Spaans gegeven vanuit een culturele achtergrond. 
Als je van een  'schoolse' insteek houdt waarmee ik bedoel: woordenlijstjes leren en huiswerk inleveren is Loes wellicht niet de geschikte docent. Maar voor het leren en een beetje beleven van de Spaanse taal zeker wel.
Dagmar Z.

Goede sfeer, prettige kleine groep, leuk dat er tapa's zijn, blog helpt.
Jacob P.

 

Cursus Spaans Beginners+. In 10 lessen van 2 uur wordt in vrij hoog tempo een goede en praktische basis voor het Spaans gelegd, zowel grammaticaal als wat betreft de woordenschat. Wekelijks verschijnt een blog met aantekeningen van de afgelopen les, aanvullingen, leuke filmpjes en verwijzingen naar andere websites op internet. Dit werkt enorm stimulerend voor de nodige zelfstudie. De typisch Spaanse lekkernijen bij de thee geven een extra tintje aan de plezierige lessen bij deze enthousiaste docente. Loes, ¡nada más que elogios!

Janny P.

 

Spaans leren en het liefst zo snel mogelijk een goede basis leggen voor een uitwisselingsperiode in Quito, Ecuador. Dat was mijn doel en om die reden heb ik een aantal maanden iedere week een uur privé les gekregen van Loes. Op een persoonlijke manier paste zij de lesmethode toe, waar bij mij de nadruk lag op grammatica en vocabulaire. Daarin komt het voordeel van privé les goed naar voren, het tempo en het doel van de cursus kan volledig op de cursist worden afgestemd. Het boek wordt tijdens de cursus gebruikt als leidraad en aangevuld met enkele websites die via het persoonlijke blog duidelijk worden gemaakt. Dit blog geeft een samenvatting weer van alles wat er in de les is besproken. Handig, vooral tijdens de voorbereidingen van iedere les maar ook om later terug te kunnen kijken hoe je iets precies geleerd hebt. Loes zelf is een enthousiaste lerares, iemand die zich flexibel opstelt en altijd bereid om iets nog een keer uit te leggen. Zelf vond ik het heel positief dat ze goed let op de uitspraak en op de hoogte is van de verschillen van het Spaans in Zuid-Amerika en Spanje zelf. Door de cursus kan ik met vertrouwen afreizen naar Zuid-Amerika en daar mezelf verbeteren in het spreken van Spaans.

Tim R.

 

Dit zijn Jana en ik, aan het werk om Jana's doel te verwezenlijken:

in Barcelona studeren. Pas in november hoorde ze dat ze daarvoor een officieel certificaat Spaans als tweede taal nodig had (DELE), en wel op niveau B1.